Gyerekbarát ebek

2014. október 24. - Citydogs

Ha kisgyerek is van a családban, a kutyaválasztásnál az egyik legfontosabb szempont az, hogy a két legifjabb családtag jól megértsék egymást.

bulldog_4.jpg

Az alábbi 10 kutyafajta kifejezetten ideális gyermekek mellé.

1. Bulldog

A bulldog masszív felépítésű kutya, így jól tűri a gyömöszölést. „A legenergetikusabb kutya” címet biztosan nem fogja elnyerni, de barátságos, tanulékony és jól kezelhető fajta, aki jól kijön a többi kutyával és más háziállatokkal is.

2. Skót juhász

A skótjuhász gyengéd és kiszámítható fajta, könnyen tanítható. Mivel eredetileg juhászkutya volt, előfordulhat, hogy a gyereket is terelgetni akarja. Ez eleinte akár még hasznosnak is tűnhet, de jobb, ha leszoktatjuk róla.

3. Beagle

A beagle szintén jól tűri a dögönyözést, és sosem fáradt egy kis játékhoz, így folyton szaladgáló gyerekek mellé remek társ.

4. Bullterrier

A bulterrier izgága kutya, és ő is nagyon szeret játszani. Kifejezetten védelmező a gyerekekkel szemben.

5. Vizsla

A vizsla csendes, hűséges, szeretetteljes és gyengéd fajta, így tökéletes gyerekek mellé. Ráadásul könnyen engedelmeskedik, magabiztos és okos, gyorsan tanul, és szoros kapcsolatot alakít ki a családdal.

6. Újfundlandi

Ez a fajta imádja a gyerekeket, és védelmezi is őket. Ő „a kutyák Teréz anyája”: türelmes, kedves és gyengéd. És mivel remek úszó, a vízparton is biztonságban lehet mellette a család.

7. Ír szetter

Az ír szetter játékos, energikus kutya, aki imád emberek közelében lenni, és játszani a gyerekekkel. Sok mozgásra van szüksége, így jó választás igazi rosszcsontok mellé.

8. Uszkár

Igen érdekes frizurái ellenére, amelyeket néha a gazdiktól kap, az uszkár nagyon okos és gyengéd kutya. Mivel nem hullatja erősen a szőrét, allergiás gyermekek mellé is ideális. A kedves és hűséges kutya ritkán unatkozik vagy lesz ideges; barátságos és jó természetű.

9. Labrador

A labrador az egyik legnépszerűbb kutyafajta; nem véletlenül. Játékos, védelmező, szeretetteljes, türelmes és megbízható. Legalább annyira kedves és intelligens, mint amennyire szép; így tökéletes családi kutya.

10. Golden retriever

A Golden retriever kedves, okos, megbízható és hűséges fajta; nem agresszív, de nem is félénk. Rendkívül türelmes, és imád játszani, így ideális társ kisgyermekek mellé.