Kutyamód védjük a természetet!

2014. április 25. - Citydogs

Az utóbbi időben nagyon sok szó esik a környezetvédelemről, mert látszik az a folyamat, amit már régen megjósoltak, mégpedig az, hogy jobban szennyezzük a környezetünket, mint amennyire védjük azt, és ha ezen nem változtatunk, akkor egy idő után teljesen tönkretesszük a bolygónkat. A kutyák emiatt ha lehet, talán még jobban aggódnak, mint embertársaik így meg is mutatják, hogy mit tehetsz a környezetünk védelme érdekében.

1. Légy természetes
A kutyáknak nincs szükségük csilli-villi toalettre, levendula szappanra vagy potpourrira és nem is használnak ivóvizet, hogy leöblítsék a wc-t maguk után, így vizet takarítanak meg.

2Dogs-at-tree.jpg

2. Légy környezetbarát
Használj energiatakarékos izzókat ha lehet, gyűjtsd szelektíven a szemetet és részesítsd előnyben a tömegközlekedést az autóval szemben, ha egyedül utazol.

3. Használj megújuló energiát
A kutyák tudatosan elássák a csontot és egyéb szerzett eledelt, ha éppen nincs rá szükségük, ezzel is segítve a humuszképződést, amivel gazdagítják a termőföldet.

3dog-digging1.jpg

4. Szelektálj
A kutyák előszeretettel besegítenek a kidobott tárgyak átvizsgálásában, még ha nem is mindig sikerül azt maradéktalanul jól csinálniuk.

4funny-dog-i-eat-the-trash.jpg

6. Sétálj munkába
A kutyák természetüknél fogva mindenhova gyalog mennek, ha csak a gazdi el nem kényezteti őket. Vegyél példát róluk és sétálj!

5Why-Do-People-Need-Dog-Walkers.jpg

7. Takarékoskodj az energiával
Egy kutya, aki elzárja a vízcsapot, lekapcsolja a villanyt utánad és még a reggeliből visszamaradt pirítóst is megőrzi neked.

8. Hasznosíts újra
Vannak kutyák, akik ösztönösen megeszik egymás ürülékét, ezzel is megkönnyítve a természetet a szennyeződéstől és egyben csökkentik ökológiai lábnyomukat.

8298932-dog-shaming-900x675.jpg

9. Spórolj áramot
Egyik kedvencünk a kutyák hajszárítási technikája. Egyszerűen csak megrázzák magukat és már indulnak is ahelyett, hogy hosszú percekig üvöltetnék a hajszárítót.

112009_08_05_Juska_3859.jpg

10. Spórolj vizet
Sokszor bosszankodtál már azon, hogy mosogatás után rászáradt ételdarabokat találtál a tányéron, ezért újra el kellett mosogatnod, ezzel pazarolva az értékes ivóvizet? Erre való a kutya, aki boldogan előöblíti az ételmaradékos tányérokat mosogatás előtt.

12l_09b05e60-1539-11e2-ad54-91a802d00005.jpg

 

forrás: thebarkpost.com