Mit tegyünk, ha a kutyánk nem iszik elég vizet?

2014. szeptember 21. - Citydogs

A rendszeres folyadékfogyasztás nemcsak saját, hanem háziállataink egészsége szempontjából is fontos. A dehidratáltság következtében ugyanis emésztési problémák léphetnek fel, a nyálkahártyák kiszáradnak, a szervezet nem tud méregteleníteni, így a káros anyagok felhalmozódnak, az immunrendszer legyengül.

szomjas kutyus.jpg

A kutya rendszeres vízfogyasztásáról is gondoskodni kell

Így amellett, hogy mi magunk megiszunk napi 1,5-2 liter vizet, arról szintén gondoskodnunk kell, hogy a kutyának is mindig rendelkezésére álljon elegendő friss, tiszta víz. Azonban hiába töltjük tele a tálját, és cseréljük rendszeresen a vizét, néha előfordul, hogy a kutya mégsem akar inni. Ha az eb nem beteg, csupán nincs kedve a táljához menni, néhány praktikával elérhetjük, hogy többet igyon. Ehhez a citydogs.hu oldalon olvashatunk tippeket, amelyekből az alábbiakból szemezgettünk.

Ötletek

• Ha a kutya nem iszik, lehet, hogy a tálja szennyezett, vagy egyszerűen nem tetszik neki: ez esetben adjunk neki egy újat.

• Keverjünk valamilyen kellemes ízű csemegét vagy folyadékot a vízbe, hogy kedvet csináljunk a kutyának az iváshoz, például húslevesalaplét, sárgarépalevet, mézet, kifőzött csont levét vagy mézet.

• A nyári kánikulában az eb kaphat néhány jégkockát játék gyanánt: miközben ezeket pofozgatja az udvaron, biztosan nyalogatni kezdi őket, így egy kis plusz vízhez juthat.

• Készítsünk a kutyának magasabb víztartalmú, szaftos ételt, ne mindig szárazeledelt kapjon. Ha a konzervet nem szereti, egy kis levessel felhígíthatjuk a vacsoráját.

Ha további tippekre kíváncsi a témában, olvassa el a teljes cikket a citydogs.hu oldalon!