5 tanács, hogyan készülj fel az új családtag fogadására

2015. április 04. - Citydogs

Álmatlan éjszakák, szagos „balesetek”, rendetlenség, állandó zaj és zűrzavar… Ezek az új családtag érkezésének leggyakoribb mellékhatásai – legyen szó akár egy kisbabáról, akár egy kölyökkutyáról. Ilyenkor amellett, hogy megpróbálod felvértezni magad türelemmel, érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat, és kellőképpen felkészülni az új jövevény fogadására.

bulldog_kolykok.JPG

1. Tedd félre, illetve távolítsd el azokat a dolgokat, amiket a kiskutya megrongálhat, összerághat, széttéphet, leráncigálhat… A maximális hatás érdekében a szomszédok döbbenetével nem törődve ereszkedj négykézlábra, és nézd meg, mi az, amire a kutya szemet vethet. Hasonló „zsákmány” például a terítő lelógó sarka, de tedd el a tisztítószereket és az apró, könnyen lenyelhető tárgyakat is. Tegyél gyerekzárat a fiókokra és a vécére, illetve lásd el borítóval a konnektorokat.

2. Ha a lakásban lesz a kutya otthona, nem jó ötlet, ha az első időben magára hagyod itt. Alakíts ki számára egy „játszóteret”, melynek határait nem lépheti át, amíg nem tudsz maximális figyelmet szentelni neki.

3. A kiskutyák hajlamosabbak a rombolásra, ha boldogtalanok vagy bizonytalanok. Az új otthon a számára is nagy változás, ami kezdetben félelmetes lehet. Ezért, mielőtt elhoznád az ebet a tenyésztőtől, adj neki egy takarót, amely átveszi a mamája és az alom szagát, így nem érzi majd olyan egyedül magát nálad.

4. Eleinte engedd meg, hogy a kiskutya veletek aludjon a hálószobában; csak ezután kerüljön végleges helyére.

5. A kutyák imádják megrágcsálni a cipőket, hiszen azokon erősen érződik gazdájuk szaga. Így rendszeresen szagtalanítsd a cipőket, illetve a biztonság kedvéért tedd őket zárható szekrénybe, és adj a kutyának olyan játékokat, amelyeket nyugodtan rágcsálhat.