7 ok, amiért a kutyák jobbak, mint a macskák

2015. május 20. - Citydogs

A kutyatulajdonosoknak nem kell magyarázni, miért jobb egy eb a háznál, mint egy macska. Aki viszont mindkét állatot szereti, az alábbiakból megtudhatja, miért érdemesebb új családtagként egy kutyát magához vennie.

kutya_macska.jpg

 

1. Az ebtulajdonosok vidámabbak. Egy 95 személy részvételével készült kutatás szerint azok, akik kutyát tartanak, sokkal többször nevetnek. A második helyen az állatok nélkül élők állnak; a macskások csak ezután következnek.

2. A kutya segít barátokat szerezni. Hány ismeretség született kutyasétáltatás közben! Egy simogatnivaló eb nemcsak a többi kutyás szemében teszi vonzóbbá a gazdit.

3. Az ebek fitten tartják a gazdit, aki talán lusta lenne ahhoz, hogy felálljon a kanapéról és elmenjen futni, ahhoz viszont nem lehet az, hogy kivigye sétálni a kutyát. Egy kutatás szerint az idősebb kutyatartók átlagosan napi 1,5 km-t sétálnak.

4. A kutyák igazi hősök: kiszagolják a kábítószert, a bombát, eltűnt embereket találnak meg, bűnözőket kapnak el. Hatodik érzékük segítségével előre képesek jelezni gazdájuk epilepsziás rohamát, sőt, egy gyorsgomb segítségével akár fel is hívják a segélyvonalat.

5. Kutatások szerint a kutyák közelségében felnövő gyerekek felnőttként kisebb eséllyel lesznek asztmások vagy allergiások.

6. A kutyák értelmet adnak egy idős ember életének, ha az már senki másra nem támaszkodhat. Igazi társa lesznek, a közös programok – etetés, séta – pedig rendszerességet visznek a mindennapjaiba. Természetesen idős korunkban macskával is élhetünk kutya helyett, de csak van oka annak, hogy a „macskás öregasszony” kutyás megjelelője nem létezik.

7. A kutyád alig várja, hogy hazaérj a munkából, és nemcsak azért, hogy megetesd, hanem, mert egyszerűen hiányoztál neki. A macska közben ki tudja, hol csavarog; talán megint a szomszéd kertjében múlatja az időt.

Természetesen a macskák között is vannak, amelyekre igazak a fentiek. A kutyák között viszont az a kivétel, amelyikre nem – és valószínűleg ő sem magától lett ilyen…