7 tipp, hogyan előzd meg, hogy a kutya megegye a virágaidat

2015. június 22. - Citydogs

Egy gyönyörű virágoskert és egy hűséges kutya kettőse a természetbarátok számára akár elég is lehet a boldogsághoz. Azonban sok háztartásban az egyik kizárja a másikat. Biztosan te is jártál már úgy, hogy épp kertészkedtél, mikor a kutya odajött „segíteni”, de számára sajnos a gaz és a nárcisz különbsége nem volt olyan szembetűnő, mint számodra. Az alábbi tippek segítségével megelőzheted, hogy a virágaid az eb áldozatául váljanak.

kutya_a_kertben.jpeg

 

1. Kezdd el a tanítást minél hamarabb

Minél fiatalabb korában megtanítod a kutyát arra, hogy ne bántsa a virágokat, annál jobb. Tudasd vele már az első időszakban, a kert mely részei az ő vadászterülete, és melyek számítanak tabunak. Ne gondold, hogy a kutya még túl kicsi, így úgysem érti: már a 6 hetes kölykök is megértik az alap parancsokat.

2. Ne hagyd egyedül a kutyát

Amíg nem tanulta meg, hogy békén kell hagynia a virágokat, ne hagyd egyedül velük. Egy kölyökkutya hamar elunja magát egyedül, így ha kiküldöd a kertbe, amíg dolgozol, könnyen lehet, hogy hazatérve nem ott találod a virágokat, ahol reggel voltak.

3. Tanítsd meg a kutyát engedelmeskedni

Tanulja meg a kutya, ki a főnök. Tanítsd meg őt a legfontosabb parancsszavakra. Ha egyedül nem megy, menjetek el egy kutyaiskolába.

4. Alakíts ki egy kerítést

Kerítsd el a kert virágos részét, például építs egy megfelelő magasságú kerítést falécekből, és ne felejtsd el mindig csukva tartani az ajtaját.

5. Lásd el a kutyát játékokkal

Adj a kutyának több rágcsálható játékot is, hogy lefoglalhasd a fogsorát, így nem fanyalodik a virágokra.

6. Sétálj eleget a kutyával

Játssz vele és sétáltasd eleget, hogy kellően lefáraszd. Tájékozódj arról, hogy az adott fajta menyire aktív és mozgékony, és ez alapján tervezd meg a séta időtartamát.

7. Játssz a kutyával kertészkedés közben

Miközben kertészkedsz, foglald le a kutyát valamivel, például dobálj neki egy teniszlabdát. Azért az eldobás idejére nézz fel a virágok közül, nehogy az egy másik ágyásban landoljon.