3 tipp a kutyánk élettartamának növelésére

2019. november 24. - Citydogs

A kutya élete túlságosan rövid, ezért azt akarjuk, hogy kutyáink a lehető leghosszabb ideig velünk éljenek. Az alábbiakban néhány egyszerű tippet adunk, amelyek hozzájárulhatnak a kutya várható élettartamának növeléséhez.

roti.jpg

Mozgás

A testmozgás nemcsak az ember számára, hanem a kutyának is fontos helyet foglal el életében. Alapvető fontosságú, hogy kutyája napi testmozgással járjon az általános egészség és hosszú élettartam érdekében. A testgyakorlás segít a testsúly ellenőrzésében, erősíti a csontokat, erősíti az izomzatot és számos egészségügyi előnnyel jár.

Fog

Igen, tudtad, hogy ez is szerepel a listán. :) A kutya fogainak tisztán és egészségesen tartása segít minimalizálni a rossz leheletet és a baktériumokat. Ha a fogakat nem tartják karban, a baktériumok eljutnak a rothadó fogakból a véráramba, és egészségügyi problémákat okozhatnak idős kutyákban. Végső soron az életminőségre vezethető vissza, ha kutyusunknak egészséges, karbantartott fogaik vannak.

dog.png

Kiegyensúlyozott étkezés

Nagyon sok ellentmondás van a kutya etetésével kapcsolatban, legyen az nyers, főtt étel, száraz kutyaeledel, nedves kutyaeledel stb. Tanácsot kérhet az állatorvosától, hogy mi a legmegfelelőbb táplálék kutyájának. Van az  állategészségügyi szakemberek által összeállított száraz kutyaeledel, amivel komplett kiegyensúlyozott étrendet biztosíthatsz neki, és elősegíti a fogak és az íny tisztítását. Kiváló minőségű étkezés a nélkülözhetetlen vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjékkel, antioxidánsokkal segít egészségesen tartani őket.

A kiegyensúlyozott étrend segít megőrizni a kutya egészséges súlyát. A túlsúlyos kutyák várható élettartama rövidebb, mivel számos egészségügyi problémával szembesülhetnek. Emellett az egészségtelen kutyák, akiknek súlyproblémái vannak, ízületi problémákkal is szembesülhetnek, és olyan betegségekkel járhatnak, mint például osteoarthritis és szívproblémák.

Remélem, hogy ez a blogbejegyzés segít Önnek és kutyusának teljes és egészséges életet élni. Ha javítani szeretné a kutyák életének hosszán, és életminőségén, vigyázzon rá kívül és belül.